Susret hrvatske katoličke mladeži

Gospić, 4. svibnja 2024.

Ovogodišnji Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) održava se 4. svibnja 2024. u Gospiću, sjedištu Gospićko-senjske biskupije, pod geslom „Raduj se za svoje mladosti!“ (usp. Prop 11,9). Na susretu mogu sudjelovati mladi od 14 do 30 godina koji će nakon prijave dobiti obilježja za sudjelovanje u cjelodnevnom programu susreta. Program susreta i građa, odnosno kateheze za pripravu mladih koji će se prijaviti za sudjelovanje na susretu nalaze se na poveznici (www.shkm.gospicko-senjska-biskupija.hr).

Prijave sudionika SHKM-a traju do 31. ožujka 2024. i ne idu izravno organizatoru, nego preko biskupijskog Povjerenstva za pastoral mladih. Prijava treba sadržavati: ime i prezime sudionika, datum i godinu rođenja, OIB, broj mobitela, e-mail adresu, naziv župe i veličinu majice. U tu svrhu u prilogu Vam dostavljamo tablicu za unos podataka. U popisu sudionika svake župe treba biti jedna osoba starija od 18 godina označena kao voditelj te njezin kontakt – broj telefona i e-mail (ta osoba neka bude svećenik, đakon, vjeroučitelj ili župni animator). Ukoliko je netko od mladih koji dolaze osoba s invaliditetom, nužno je da osoba ima asistenta koji će ju pratiti. Navedenu prijavu sudionika potrebno je do naznačenog datuma poslati na e-mail adresu povjerenika za pastoral mladih ([email protected]) kod kojega možete dobiti i sve ostale potrebne informacije. Molimo da sve prijave idu isključivo putem e-maila (ukoliko netko ne može poslati e-mail neka se obrati povjereniku na broj mob. 098/ 931 5084). Jednako tako, u prilogu dostavljamo i obrazac za suglasnost roditelja/skrbnika kojeg će trebati popuniti za sve maloljetne sudionike.

Organizatori susreta odredili su kotizaciju u iznosu od 10 eura koja pokriva troškove popratnih materijala za susret. Župnici su dužni od prijavljenih sudionika prikupiti navedeni iznos kotizacije i uplatiti ga na račun biskupijskog Ekonomata zaključno s prijavom sudionika (s naznakom „kotizacija za SHKM u Gospiću“).


Prilozi: