Susret ministranata Pakračkog dekanata

U subotu 22. lipnja 2024. godine u župi Presvetog Trojstva u Daruvaru održan je susret ministranata župa Pakračkog dekanata. Susretu je nazočilo više od pedeset ministranata. Nakon okupljanja i prigode za sakrament pomirenja susret je započeo euharistijskim slavljem koje je predvodio Nikola Legac, pastoralni suradnik u Župi Presvetog trojstva.

U prigodnoj homiliji progovorio djeci o važnosti službe poslužitelja oltara te je naglasio kako je važno doživjeti župu kao svoju obitelj. U katehezi nakon svete mise, pastoralni suradnik Legac je prikazao ministrantima vrijednost njihova zalaganja u župi koje drugi vjernici prepoznaju i cijene. Potom im je progovorio o tome kakav treba biti ministrant koji svojim vršnjacima pruža primjer Isusova učenika.

Poslije kateheze sudionici susreta su se okupili ispred obližnjeg pastoralnog centra župe te su imali kratki odmor i okrjepu. Po završetku okrepe uputili su se u susjednu pravoslavnu crkvu gdje ih je dočekao pravoslavni svećenik Đorđe Teodorović te im protumačio razlike i sličnosti između Pravoslavne i Katoličke Crkve. Nakon ručka i okrijepe u pastoralnom centru ministranti su pošli na obližnje gradske bazene gdje su ostatak susreta proveli u zajedničkom druženju i igri.