Izlet ministranata iz Gornjeg Lipovca i Nove Kapele u Požegu

Na svršetku pastoralne i nastavne godine, u subotu 28. lipnja ministranti župe Presvetog Trojstva iz Gornjeg Lipovca i župe Blažene Djevice Marije iz Nove Kapele u pratnji svojih župnika, Tomislava Dokoze i Josipa Homjaka, vjeroučitelja Mirka Čička te nekoliko roditelja pohodili su sjedište Požeške biskupije.

Zajednički izlet započeli su posjetom prvostolnice Požeške biskupije, Katedrale sv. Terezije Avilske, gdje ih je dočekao katedralni župnik Mario Večerić i upoznao s arhitekturom i poviješću ove drevne crkve. Nakon upoznavanja povijesno-kulturnih znamenitosti Katedrale, ministranti su se zadržali u kapeli sv. Ivana Pavla II. u kripti Katedrale i ondje imali kratku pobožnost pred svečevom relikvijom. Zatim su se uputili u Kolegij Požeške biskupije na kratku okrjepu i upoznavanje s radom i djelovanjem ove ustanove. Ondje je uslijedila pobožnost svete krunice i prilika za osobnu ispovijed te sveta misa koju je predvodio Matej Filipović, odgajatelj u Kolegiju.

Susret je nastavljen odmorom, igrom i kupanjem na bazenima u Velikoj, a na povratku ih je u Dvorani sv. Lovre Biskupskog doma u Požegi primio požeški biskup Ivo Martinović. Upoznao ih je sa svojom novom službom, zanimao se za njihovo pastoralno služenje u župnim zajednicama, darivao ih krunicama i pozvao na molitvu za svoje daljnje služenje. Zahvaljujući na srdačnom prijemu, ministranti su biskupu pjesmom i prigodnom riječju čestitali nedavno biskupsko ređenje i imendan te obljetnicu svećeničkog ređenja i rođendan.

Radosno druženje nastavljeno je posjetom samostana sestara klarisa u Požegi gdje su djeca i njihova pratnja u zajedništvu sestra izmolili dio krunice i upoznali se sa životom svete Klare i životom i radom sestara klarisa. Druženje i rast u vjeri zaključeno je zajedničkim desertom i povratkom svojim obiteljima i župnim zajednicama.