Godišnji susret bogoslova Požeške biskupije

Redoviti ljetni susret bogoslova Požeške biskupije održava se od 22. do 29. srpnja 2024. godine u franjevačkom samostanu sv. Pavla Pustinjaka na otoku Galevcu. Na susretu sudjeluje dvanaest bogoslova zajedno s povjerenikom za bogoslove Tomislavom Dokozom i odgojiteljem u Kolegiju Požeške biskupije Matejem Filipovićem.

Program susreta započeo je posjetom ličkog marijanskog svetišta Majke Božje Krasanske koje se nalazi na obroncima Velebita. Bogoslovi se zajedno s voditeljima stigli u svetište u poslijepodnevnim satima i ondje slavili svetu misu te povjerili nadolazeće dane susreta i svoje živote Majci Božjoj.

O blagdanu svete Brigite Švedske, u utorak 23. srpnja, bogoslove je pohodio biskup Ivo Martinović te u zajedništvu s njima slavio Svetu misu. Uz biskupa i povjerenika u slavlju je sudjelovao i biskupov tajnik Matej Siluković. Prigodnu homiliju biskup Ivo je započeo osvrnuvši se na ulaznu pjesmu te je istaknuo kako je želja srca sudionika slavlja upravo služiti Kristu. Tumačeći naviještena čitanja i oslanjajući se na primjer sv. Brigite, biskup je kazao kako se želja za Kristom prepoznaje po plodovima vjere.

Nakon euharistijskog slavlja biskup Martinović se osobno susreta s požeškim bogoslovima te im poželio blagoslovljeno vrijeme zajedništva. U narednim danima bogoslovi će međ ostalim posjetiti Park prirode Telašćica, benediktinski samostan na Čokovcu, otok Pašman, Zadar i druga mjesta.