Biskupovo pismo krizmanicima 2006.

Dragi krizmanici!

Od srca vas pozdravljam! Radujem se vašem krizmaničkom slavlju i već unaprijed čestitam taj važan događaj.

To je ponajprije slavlje zahvalnosti Bogu i vašim roditeljima za dragocjeni dar vašeg života. Lijepo je što postojite! Ne zaboravite, da vas je pozvala u postojanje Božja i roditeljska ljubav i da vas stoga jedino ljubav može ispuniti i usrećiti. Božja svemoguća ljubav po dobroti vaših roditelja, svećenika, vjeroučitelja, učitelja i prijatelja već ispunja vaša mlada bića. Ona vas obasjava i grije poput sunca. Pomaže vam da pravilno oblikujete svoju slobodu i rastete u nutarnjoj snazi. Otvara vas i osposobljava za još veće bogatstvo života, za kojim duboko čeznete. No, to bogatstvo je Isusu Krist, Sin Božji, koji je došao među ljude da život imaju, u izobilju da ga imaju (Iv 10,10). On po svetim sakramentima ulazi u vaš život kao najbolji prijatelj. Žrtvovao je sebe za vas na križu i ljubavlju jačom od smrti slomio ono što vam priječi da postignete život u punini. Sam je rekao da veće ljubavi nema nitko od ove: da tko život svoj položi za prijatelje (Iv 15,13).

Zahvaljujem Isusu Kristu što svakog pojedinog od vas prihvaća i voli kao svoga prijatelja, što vas kroz svete sakramente obogaćuje snagom svoga Duha, preobražava vaše nemire i strahove. On je vaša sigurnost na uzburkanom moru života i ostaje jedini pravi odgovor za vaše čežnje i nade. Budite mu uvijek vjerni. Ponosno svjedočite da ste njegovi. Živite u skladu s njegovom riječju i tako iskusite kolika radost izvire iz prijateljevanja s njime.

Pojedine među vama on će sigurno pozvati da mu budete prijatelji u svećeničkom ili redovničkom zvanju. Hrabro i velikodušno mu recite: evo me! Prihvatite njegov poziv. Krenite kamo vas on šalje i budite pronositelji radosne vijesti ljudima koji čeznu za pravom radošću i mirom.

Sve vas, vaše roditelje i prijatelje povjeravam zagovoru Isusove Majke Marije i molim za vas Božji blagoslov.

Antun Škvorčević, požeški biskup

U Požegi, Na Veliki četvrtak, dan posvete krizmanog ulja, 13. travnja 2006. godine.