Biskupovo pismo krizmanicima 2007.

Dragi krizmanici!

Približava se dan slavlja sakramenta vaše svete Potvrde. Po njem će Isus Krist ove godine potpuno prihvatiti za svoju braću i sestre nekoliko tisuća vas mladih iz naše Biskupije, i Duhom svoje ljubavi osposobiti da budete potpuno ugrađeni u njegovu Crkvu. To je jedan od najvažnijih događaja Požeške biskupije o desetoj obljetnici njezina utemeljenja. Radujem se s vama tom slavlju, te vas od srca pozdravljam, kao i vaše svećenike i vjeroučitelje, roditelje i kumove, sve koji su vam dobri i brižno pomažu da se što bolje pripravite za primanje sakramenta svete Potvrde.

Isus Krist najbolje poznaje svakoga od vas, dobro vidi koliko u srcu čeznete za velikim ostvarenjima u svom životu. On zna da je čovjek najveći i najvažniji projekt, kojeg trebate ostvariti da biste bili sretni. Stoga vam svojom ljubavlju, po sakramentima svete Crkve, posebno euharistije, želi biti suputnik, prijatelj i pomoćnik. Ne napustite ga ni u jednom trenutku, čvrsto mu pružite svoju mladenačku ruku i recite: Ti i ja krećemo danas zajedno veslati morem života, s tobom želim stići na drugu obalu, osvojiti pobjedničko mjesto proslavljenog čovjeka.

Minule korizme brojni među vama pridružili ste se našemu Biskupijskom križnom putu mladih i zajednički posvjedočili da u križu prepoznajete znak one Isusove ljubavi, koja je išla za nas u smrt i otvorila za čovjeka neslućene, Božje mogućnosti života. Kolike li časti biti svećenik te pomagati ljudima da budu dionici toga života. Sigurno Isus Krist zove pojedine od vas da postanete svećenici. Dok razmišljate kako ćete oblikovati svoju budućnost, posavjetujte se sa svećenikom, porazgovorite o onome što u svom srcu nosite kao ideal, za kojeg se isplati posvetiti cijeli život. S punim povjerenjem povjerite svoju odluku svećeniku ili vjeroučitelju. Oni će vas uputiti kako treba postupiti u slučaju da želite biti svećenik.

Sve vas, dragi krizmanici, pratim svojom molitvom, povjeravam zagovoru Isusove Majke Marije i od srca blagoslivljam.

Vaš požeški biskup Antun Škvorčević

Požega, Veliki četvrtak, 5. travnja 2007.