Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana

SVIM ŽUPNIM UREDIMA POŽEŠKE BISKUPIJE!

Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana, koja traje od četvrtka, 18. siječnja do četvrtka, 25. siječnja 2018. godine, odvijat će se na temu „Desnica tvoja, Gospodine, snagom se prodiči (Izl 15, 6)“.

Neka svi župnici u toj prigodi, primjereno mogućnostima u svojim župama, organiziraju molitvu i katehetske programe. Tijekom spomenutog razdoblja na redovitim svetim misama u molitvu vjernika valja uključiti nakanu za jedinstvo kršćana. Kršćanska sadašnjost dostavit će svim župnim uredima knjižicu po naslovom „Desnica tvoja, Gospodine, snagom se prodiči“ s molitvenom, homiletskom i katehetskom građom kojom se svećenici, uz obdržavanje liturgijskih propisa, mogu poslužiti u misnim slavljima i u drugim programima.
Središnje biskupijsko ekumensko slavlje održat će se u petak, 19. siječnja 2018. u crkvi sv. Sv. Josipa u Slatini u 18.00 sati a predvodit će ga požeški biskup msgr. Antun Škvorčević i slavonski episkop g. Jovan Ćulibrk.

Neka svećenici u župama Slatinskog dekanata obavijeste vjernike o navedenom slavlju te zajedno s njima na njem sudjeluju.

S poštovanjem u Gospodinu

✠ Antun Škvorčević
požeški biskup

Ivan Popić
kancelar