Godišnja skupština Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara u Požeškoj biskupiji

Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara u Požeškoj biskupiji (HKUMSiT u PB) u subotu, 23. veljače održala je u Dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi svoju redovitu godišnju skupštinu. Nakon molitve riječi pozdrava prisutnima uputila je predsjednica Udruge Mira Ilić. Predsjednica Ilić osvrnula se ukratko na djelovanje Udruge u minuloj godini osobno posvjedočivši kako nadahnuće i ohrabrenje u djelovanju pronalazi u susretu sa svakim čovjekom kojemu kao (katolička) medicinska sestra može posvjedočiti suosjećanje, pažnju i ljubav te u njemu gledati Isusa Krista kojemu služi. Potom se sudionicima Skupštine obratio voditelj Pastoralnog centra Robert Kupčak prenoseći pozdrave požeškog biskupa Antuna Škvorčevića. Zahvaljujući članovima Udruge za sve što čine u okolnostima koje nisu uvijek lagane i blagonaklone, ohrabrio ih je da se nikada ne umore činiti dobro i svjedočiti Božju ljubav u trenucima kada je to čovjeku najpotrebniji – u njegovoj bolesti i osamljenosti. Poželio je blagoslovljen i plodonosan rad skupštine.
Nakon radnog dijela skupštine uslijedilo je razmatranje na temu „Pomagati potrebitima – osnovno kršćansko načelo“ koje je održao Ivica Bošnjak, duhovnik u požeškom Kolegiju. U svome razmatranju duhovnik Bošnjak je izdvojio neke od elemenata služenja potrebitima po kojima se usavršava ljubav prema njima, ali i međusobna ljubav i poštovanje medicinskih sestara i tehničara – pažnja, strahopoštovanje te načelo „više ljubavi“. Zaključujući razmatranje zaželio im je da „dopuste da Bog preko njih bolesnicima donese mir, nadu i utjehu“ koja im je toliko potrebna.
Potom su se sudionici skupštine uputili u obližnju crkvu sv. Lovre, gdje je duhovnik Bošnjak predvodio euharistijsko klanjanje. Skupština je završena druženjem uz domjenak.