Poruka biskupa Škvorčevića prigodom Nedjelje Dobrog Pastira

SVIM ŽUPNIM UREDIMA POŽEŠKE BISKUPIJE!

Poštovana i draga braćo svećenici!

Na četvrtu vazmenu nedjelju, 12. svibnja 2019. slavimo Nedjelju Dobrog Pastira – 56. Svjetski dan molitve za duhovna zvanja. U oblikovanju prigodnih programa za taj dan bit će vam od pomoći Poruka pape Franje pod naslovom „Hrabrost da se preuzme rizik za Božje obećanje“ koju je uputio za navedenu prigodu.

Redovita milostinja ove nedjelje namijenjena je za promicanje duhovnih zvanja i pomoć siromašnim bogoslovima i sjemeništarcima te će je stoga svaki župnik, zajedno s drugim darovima primljenima od vjernika za tu nakanu, dostaviti biskupijskom Ekonomatu. Valja u Nedjelju Dobrog Pastira zahvaliti članovima Djela za duhovna zvanja za njihovo dragocjeno molitveno služenje. Potaknite i druge vjernike da budu ustrajni molitelji te nam Bog daruje dovoljno dobrih i svetih svećenika i redovnika koji će usred izazova suvremenog svijeta moći vjerodostojno svjedočiti radosnu vijest. Zahvaljujem svima onim svećenicima koji su se minule korizme odazvali na poziv našeg Povjerenstva za duhovna zvanja te rado omogućili ministrantima i drugim mladima iz povjerene im župe da sudjeluju na ministrantskim vikendima u požeškom Kolegiju. Unaprijed vam zahvaljujemo za požrtvovnost kojom ćete surađivati i na drugim programima Povjerenstva.

Kao i prethodnih godina na svim svetim misama s narodom u Nedjelju Dobrog Pastira proglasite otvorenim natječaj za upis svećeničkih kandidata u požeški Kolegij za one koji su završili osnovnu školu, kao i za upis u Bogoslovno sjemenište za one koji su završili srednju školu ili su se i u kasnijoj dobi odlučili poći putem svećeništva. Pozivam vas da svećeničkom osjetljivošću nastojite neumorno pratiti djecu i mlade te među njima prepoznate one koji razmišljaju o svećeničkom ili redovničkom zvanju, ili koje smatrate da bi za to bili prikladni, te im pomognite u donošenju odluke. One pak koji završavaju osmi razred osnovne škole i njihove roditelje upoznajte s mogućnošću da pohađaju Katoličku gimnaziju ili neku drugu srednju školu u Požegi i besplatno stanuju u požeškom Kolegiju, napose kao aspiranti za svećeništvo. Zamolbe je potrebno pravovremeno dostaviti ravnateljstvu Kolegija u Požegi.

Uz pozdrav i blagoslov u Gospodinu

+ Antun Škvorčević
požeški biskup

Ivan Popić
kancelar