Svjetski misijski dan

Poštovana i draga braćo svećenici!

U nedjelju 24. listopada 2021. slavimo Svjetski misijski dan. U prilogu dostavljamo Poruku pape Franje za Svjetski dan misija pod naslovom Ne možemo ne govoriti što vidjesmo i čusmo (Dj 4,20). Papine misli valja ugraditi u župnu katehezu i homiliju na Misijsku nedjelju te se poslužiti i liturgijsko-katehetskom građom koju će svaka župa primiti od Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela iz Zagreba.

Središnje euharistijsko slavlje u župi može se navedene nedjelje slaviti po obrascu »Za evangelizaciju naroda« (Rimski misal, str. 717), a biblijska čitanja uzeti od 30. nedjelje kroz godinu. Župnici će potaknuti vjernike da u redovitoj milostinji ove nedjelje velikodušno daruju svoj prilog za misijske potrebe a prikupljene će priloge što prije dostaviti biskupijskom Ekonomatu.

Misijska nedjelja prigoda je podsjetiti vjernike na njihovo krsno poslanje i važnost misija u Crkvi te spomenuti da naš svećenik Karlo Prpić djeluje u afričkoj biskupiji Ngauondéré u Kamerunu koji je ovog ljeta posjetio domovinu kao i da Požeška biskupija novčano pomaže svećenike navedene biskupije misnim intencijama te podupire druge projekte, svjedočeći i na taj način svoju povezanost s općom Crkvom. Pozivam vjernike da njegovo misijsko služenje prate svojom molitvom i žrtvom.

Neka Bog obilno uzvrati svima koji mole i velikodušno pridonose za misijsko djelo Crkve.

Uz srdačan pozdrav i blagoslov u Gospodinu.

Požega, 6. listopada 2021.

✠ Antun Škvorčević
požeški biskup