Poziv na sudjelovanje u Katoličkoj malonogometnoj ligi Požeške biskupije

U nastojanju oko izgradnje i rasta mladih ljudi u vjeri kroz njima bliske sadržaje i ove se pastoralne godine organizira Katolička malonogometna liga Požeške biskupije. Želimo tako omogućiti mladima da kroz sport, molitvu i zajedništvo – bez grubosti, psovki i ostalog nesportskog ponašanja, rastu u kršćanskom duhu.

U organizaciju biskupijske malonogometne lige i ove su godine uključeni svećenici i vjeroučitelji koji će pripremiti odigravanje i tijek pojedinog kola. Liga će se igrati na principu turnira kroz četiri kola. Otvorenje KMNL-a Požeške biskupije 2022./23. i odigravanje utakmica prvog kola bit će u subotu, 10. prosinca 2022. godine. Drugo kolo održat će se 17. prosinca 2022., treće kolo 14. siječnja 2023. (s malom duhovnom obnovom), dok će se završnica biskupijske Lige (4. kolo) održati 21. siječnja 2023. Nacionalna završnica katoličke malonogometne lige održat će se nakon Uskrsa.

U cjelokupni zbroj bodova odigranih utakmica Lige ulazit će i sudjelovanje u duhovnim sadržajima kao sastavnom dijelu Lige, koje će pojedinoj ekipi donositi dodatne bodove.

Sve zainteresirane župe molimo da svoje ekipe prijave za sudjelovanje najkasnije do 1. prosinca 2022. povjereniku za pastoral mladih (mob. 098/9315-084; e-mail [email protected]). Sudjelovati mogu mladići u dobi od 15 do 30 godina (u trenutku prijave), a svaka ekipa može prijaviti maksimalno 3 igrača koji imaju više od 30 godina (u trenutku prijave). Napominjemo kako pravo na sudjelovanje u igranju KMNL-a Požeške biskupije imaju samo oni igrači koji su se prethodno registrirali preko obrasca prijave koji je potpisan od strane župnika i ima pečat župe. U tom smislu, s ciljem veće pravednosti, prije igranja utakmica provjerit će se osobne iskaznice svih igrača.

Prijavu ekipe vrši župnik preko obrasca za registraciju pojedine ekipe koji dostavljamo u prilogu, a kotizaciju za sudjelovanje u KMNL-u u iznosu od 700,00 kn po ekipi, potrebno je uplatiti najkasnije do 5. prosinca 2022. na žiro-račun Požeške biskupije (IBAN HR7723400091110089832), s naznakom „Župa – kotizacija za KMNL Pž biskupije“. Ukoliko pojedina ekipa odigra sve predviđene utakmice i ne preskoči niti jedno kolo, vraća joj se 200,00 kn od primljene kotizacije. Razlog dodatku od 200,00 kn je iskustvo nedolaska pojedinih ekipa na odigravanje predviđenih kola Lige, za koje je i u tom slučaju potrebno pokriti troškove suđenja i najma dvorane. Bez primljene prijave i uplate do gore navedenih datuma neće biti moguće pristupiti igranju KMNL-a.

Izvlačenje grupa i rasporeda utakmica održat će se 5. prosinca 2022. godine, a nositelji skupina bit će prošlogodišnji polufinalisti Lige. Svi natjecatelji trebaju sudjelovati na otvorenju KMNL-a Požeške biskupije u subotu, 10. prosinca 2022., koje započinje u 9 sati euharistijskim slavljem u crkvi sv. Lovre u Požegi, nakon kojeg će se odigravati utakmice prvog kola prema rasporedu koji će biti tada obznanjen.