Biskupovo pismo obiteljima 2019.

Poštovane i drage kršćanske obitelji!

Rado se pridružujem čestitkama koje ste ovih dana primili za Božić te zajedno sa svećenikom koji posjećuje vašu obitelj molim za vas Božji blagoslov u novoj 2020. godini.

Drago mi je što ovim Pismom mogu ući u vaše domove, posvjedočiti vam svoju molitvenu blizinu i po njoj biti s vama u vašim radostima i nadama, u stanjima različitih kušnji koje pohađaju svaku obitelj, tražiti s vama svjetlo Božje u mraku međusobnih nerazumijevanja i krize braka, zazivati Božju pomoć u nemoći i bolesti, gubitku radnog mjesta i siromaštvu, te dok u svjetlu vjere tražite rješenja za probleme vaše djece i mladih.

Jaslice nam i ovog Božića svjedoče o ljubavi Boga koji je u Isusu Kristu postao djetetom te nam poručio koliko je blizu svakom čovjeku, u kojem god se stanju nalazio. On je prošao kroz svaku našu ljudsku nemoć: Rodio se kao beskućnik u štalici, bio prognan iz Domovine, prezren i krivo osuđen na okrutnu smrt ali je ustao kao pobjednik – da bi nam svima obznanio kako nas ni u jednoj našoj teškoj životnoj situaciji ne napušta, nego prati snagom svoje vjerne i strpljive ljubavi koja pobjeđuje. U njemu je sva naša nada i smisao postojanja, te zavrjeđuje da obnovljenom vjernošću budemo s njime najdublje povezani i u 2020. godini.

Zahvaljujem vam za sve ono što vjerničkim raspoloženjem i zauzetošću nastojite činiti u vlastitim obiteljima, za vašu suradnju u životu župne zajednice, za osjetljivost prema bližnjima, napose onima u nevolji, za pažnju koju im iskazujete na različite načine, među ostalim i svojim novčanim prilogom koji ste u vremenu došašća odvojili za nastradale od potresa u Albaniji i za naš Caritas. U zajedništvu molitve sve vas srdačno pozdravljam i blagoslivljam.

Antun Škvorčević, požeški biskup