Čin povjere BDM

Dan molitve, pokore i žrtve, kajanja i obraćenja u Požeškoj biskupiji

Presveta Bogorodice i Majko naša Marijo! Danas, na Dan molitve, pokore i žrtve, kajanja i obraćenja u Požeškoj biskupiji, usred ugroze koronavirusom i drugim nevoljama, pred očima nam je tvoj majčinski lik, koji napose štujemo u Voćinu i Pleternici. U sabranosti srca, sjedinjeni sa svojim biskupom i svećenicima, redovnicima i redovnicama, sa svim Božjim narodom požeške mjesne Crkve, napose tvojim hodočasnicima, svjedočimo ti svoju zahvalnost i odanost, ljubav i vjernost.

Zajedno s tobom, Gospo žalosna, uzdižemo oči na križ tvoga Sina Isusa Krista i molimo da primi naše tjeskobe, strah i trpljenje, posebno onih koji su pogođeni koronavirusom, stradanjem u nedavnom potresu, nesebičnu žrtvu onih koji im služe, te ih on sjedini sa svojim patnjama, daruje zdravlje bolesnima, olakšanje unesrećenima a svima nama snagu, utjehu i ohrabrenje. Iskrenim i raskajanim srcem priznajemo da smo svojim grijesima ranjavali Presveto Srce tvoga Sina i povrijedili tvoju majčinsku ljubav a ravnodušnošću iznevjerili svoje krsno dostojanstvo i poslanje u zajedništvu njegove Crkve. Moli s nama da tvoj raspeti Sin primi naše molitve, pokoru i žrtvu, kajanje i obraćenje, te nam pomozi da vjerni svojim odlukama ostanemo na njegovu putu. Zauzmi se, Majko, da nam Bog u svojoj beskrajnoj ljubavi i milosrdu po zaslugama Isusove muke i smrti oprosti grijehe, da pomireni s Bogom bližnjima u našim obiteljima i društvu nadvladamo sebičnost, koja nas udaljuje od njega, razara u dubini našeg bića, stvara podjele, onemogućuje napredak, ranjava hrvatsku slobodu, oduzima nadu.

Pogledaj nas, Prečista Djevice, kao braću i sestre svoga Sina u našoj Požeškoj biskupiji i svakoga pojedinoga od nas privini k svome majčinskom Srcu. Tvojem moćnom zagovoru povjeravamo svoje obitelji, supruge i supružnike, djecu i mlade, starije i bolesne, ljude bez radnog mjesta, osamljene i siromašne. Pomozi nam da jedinstvenim evanđeoskim žarom u zajedništvu sa svojim biskupom i svećenicima možemo biti u hrvatskom društvu vjerodostojni svjedoci Isusova križa i njegove pobjede nad smrću. O blaga, o mila, o slatka Bogorodice i Majko naša Marijo. Amen.

SVI: Evo ti Majke!


Preuzmi u PDF formatu