Molitva vjernih

Dan molitve, pokore i žrtve, kajanja i obraćenja u Požeškoj biskupiji

U svom korizmenom hodu obraćenja i obnove osobnoga i crkvenog života, ujedinimo se u molitvi s braćom i sestrama u vjeri diljem Požeške biskupije i Domovine, moleći od Gospodina milosrđe, oprost i pomirenje.

  1. Gospodine, milosrdni i samilosni Bože, primi pokoru svoga naroda koji ponizno ispovijeda svoje grijehe i pod vodstvom pape Franje, biskupa Antuna i drugih pastira upravljaj ga putem istinskog obraćenja, molimo te.

Oprosti nam, Gospodine!

  1. Gospodine, Bože Abrahamov, Izakov i Jakovljev. Oprosti sve ono u čemu su pojedini tvoji sinovi iskazivali prezir i neprijateljstvo sve do progona prema sinovima Izraelovim. Ulijevaj u naša srca osjećaje bratstva i poštovanja prema narodu Saveza i blagoslova, molimo te.

Oprosti nam, Gospodine!

  1. Gospodine, tri puta sveti Bože, mi kršćani tijekom povijesti toliko puta smo se dijelili, osuđivali i progonili. Ispovijedamo grijehe koji su razbili jedinstvo tijela Kristova koje je Crkva. Daruj nam pomirenje i puno zajedništvo, molimo te.

Oprosti nam, Gospodine!

  1. Gospodine, Bože mira, priznajemo da nismo uvijek bili vjerni novoj zapovijedi ljubavi koju si nam dao u Evanđelju. U određenim prigodama mnogi su povjerovali u moć i silu prepustivši se logici rata i nasilja. Iskaži nam svoje milosrđe i oprosti nam grijehe, molimo te.

Oprosti nam, Gospodine!

  1. Gospodine, Bože Stvoritelju i Oče svega čovječanstva, oprosti svome narodu kada nije bio sposoban svjedočiti jednakost svih tvojih sinova i kćeri. Oprosti svima koji su prezreli prava drugih naroda, etničkih manjina i najslabijih socijalnih skupina. Upravljaj nas putem bratskih osjećaja, molimo te.

Oprosti nam, Gospodine!

  1. Gospodine, Bože milosrđa i dobrote, pomozi nam spoznati veličinu i slijediti primjer brojne naše braće i sestara, koji su u prošlosti znali svjedočiti Blaženstva sve do mučeništva. Pomozi nam da s vjerom i strpljivošću prihvatimo nevolje ugroze koronavirusa i potresa te da spremno priteknemo u pomoć potrebnima. Učini da uvijek velikodušno opraštamo onima koji su nas povrijedili ili nam nanijeli zlo, molimo te.

Oprosti nam, Gospodine!

Svemogući Bože, udijeli svoje milosrđe i oproštenje grijeha našim očevima, braći i sestrama te nama tvojim slugama koji ti se, potaknuti Duhom Svetim, obraćamo skrušenim srcem. Po Kristu, Gospodinu našem. Amen.


Preuzmi u PDF formatu